Christian Coigny

2009.08.26. 19:00

Mai választottam egy svájci fotográfus, Christian Coigny, akinek rögtön több képét is megmutatom. Ő azon fotósok közé tartozik, akik kialakítanak egy stílust, egy irányvonalat maguknak, és azt utána nagyon következetesen végigkövetik egész pályájukon. Coigny esetében ez az irány a fekete-fehér fotózás művészi szintre emelése, és bár különböző műfajokban is tevékenykedik, portrékat, divatfotókat, tájképeket, csendéleteket és reklámfotókat is készít, művei mindig magukon viselik sajátos kézjegyét.

És itt a kézjegy szó használata elég találó is, mert Coigny képei inkább emlékeztetnek festményekre sokszor, mint fotókra, szinte látni az ecsetvonásokat. Női szemmel azt kell mondjam, hogy ezzel sokszor kiveszi számomra az erotikát a képekből, elidegeníti a testet, valóban inkább tárggyá teszi, mint alannyá... és így az aktfotóból is csendélet lesz. Az pedig még sose jutott eszembe egy csendéleten szereplő almáról, hogy hú, de beleharapnék...

De először most jöjjön két olyan kép tőle, amelyek számomra is erotikusak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy csendéletszerű aktot is mutassak, íme erre is két példa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzést viszont inkább olyan képpel zárnám, ami igazán bejövős:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Férfiszemmel: Ha ezt a néhány képet szépen elém tennék egymás után, úgy, hogy közben egy közönség hallgat, akkor képes lennék félóráig beszélni róluk mindenféle erőlködés nélkül. :) Itt most szinte csak a címszavakra fogom korlátozni magam, hogy ne műelemzés kerekedjen belőle. Az egyik közös jóság a képekben a fény kezelése. Meg persze az, hogy mindegyikben van valami erotika. Az elsőn az ágyon fekvő nő a pózával, a másodikon az igéző tekintetével, a harmadikon a hát ívével, a negyediken az a kihívó ülő helyzet azzal az érzettel, hogy mindent látok, és végül az ötödik, amiről a férfiembernek sok minden eszébe jut, mindenféle mozdulatok, érintések.
Festményszerű képek ezek. A kompozíciók tetszenek még, ahogyan megtölti a kétdimenziós fotót a női test térbeli domborulataival, az ember azt érzi, szívesen segítene a mesternek asszisztensként, csak hogy ellessen néhány fogást...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterotika.blog.hu/api/trackback/id/tr681340340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása